19.04.2010

Evangelizacija u Dražu

DRAŽ, HRVATSKA [AP] – Ovogodišnja evangelizacija u Dražu trajala je osam dana, od 12. do 20. veljače. Govornik je bio pastor Kristijan Mojzeš, koji je svojim dobro pripremljenim programom uspio privući brojne posjetitelje iz Draža i susjednog Gajića. Uoči evangelizacije vjernici su posjećivali svoje rođake, poznanike i prijatelje pozivajući ih na duhovnu okrjepu te tako doprinijeli dobroj i stalnoj posjećenosti.

Svake večeri je bilo nazočno deset do trinaest uvijek istih zainteresiranih prijatelja koji su pozorno pratili tijek predavanja. Tema evangelizacije bila je: “Poznati svjetlo”. Prvih večeri pastor Mojzeš je govorio o važnosti upoznavanja Boga u doba današnje krize i beznađa, te objašnjavao načine kako nam se On otkriva. Pritom je istaknuo kako je put Kristu poput penjanja stubama. Prva stuba je upoznavanje Isusa Krista, a zatim slijedi novi korak, obraćenje, nakon čega nastavljamo rasti u vjeri, što rezultira donošenjem plodova duha, koji se očituju u našem svakodnevnom kršćanskom življenju.

Pastor Mojzeš je posebno istaknuo važnost praštanja i poniznosti. U usporedbi o izgubljenom sinu Isus nam dao primjer praštanja. Otac je primio sina onakvog kakav jest. Grešan, siromašan, jadan – ali se pokajao i otac ga je primio sa svim počastima koje je mogao dati svojemu sinu. Poniznost je prijeko potrebna vrlina dobro izgrađenog kršćanskog karaktera. Krist nam je najveći Uzor poniznosti. Božji Sin, koji je prihvatio trpljenje zbog naših grijeha, koji je nedužan, gol i osramoćen raspet na križu, bio je ponizno poslušan do same smrti. Na kraju ovih predavanja upućen je poziv svima da poslušamo Božji glas, slijedimo Krista i živimo u svjetlu. Nakon evangelizacije nastavili smo proučavati razne biblijske teme nedjeljom poslijepodne.

[Matija Škulac]

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek