23.05.2012

Osječki gosti

p1050189 Subota 12. svibnja 2012. u Osijeku obilovala je duhovnom gozbom jer su troje osobitih gostiju počastili našu crkvu svojim dolaskom i iznošenjem poruka Božje riječi.

U petak navečer, 11. svibnja, poslužio nam je pastor Mirko Kiš koji nikada nije zanemario svoju vezu s rodnim krajem i matičnom crkvom, iako već desetljećima živi i radi na Andrews University u SAD. Radujemo se što smo i ovoga puta bili nezaobilazna postaja tijekom njegova kratkotrajnog boravka na ovim prostorima. Ni doktorska ni profesorska titula nisu ga mogle spriječiti da na svoj topao, prisan i jednostavan način progovori o suštinskim problemima odnosa u crkvi, o sveprisutnoj krizi autoriteta i krizi služenja. Jedini lijek, prema Kristovu modelu, jesu samo poniznost i ljubav.

Tijekom subotnjeg dana, 20. svibnja 2012. bili su s nama i čelnici naših prosvjetnih ustanova u Maruševcu, bračni par Porobija. Dr. Đurđica Garvanović-Porobija, ravnateljica naše Srednje škole u Maruševcu, dočarala nam je kroz zanimljiv video zapis život maruševačkih učenika. Podsjetila nas je kako je škola bila i ostala naš zajednički misijski projekt te nas pozvala da ih podupremo molitvama i darovima. Njegujmo zdrave obitelji koje će mladima dati odgoj, a škola potrebito obrazovanje i to će biti jamstvo opstanka mladog naraštaja u budućnosti, poručila je sestra Đurđica.

O radu Adventističkog teološkog učilišta govorio je dekan mr. Željko Porobija, dajući naglasak na ostvarenim rezultatima pri validaciji maruševačke diplome na razini države.

Na svoj osebujan način, kao pravi teolog i filozof, davši intrigantan naslov svojem razmišljanju Mi jesmo Židovi, iznio je i gradio temu opravdanja na paralelizmu Izakove i Kristove žrtve.

Što znači činiti djela pravednosti i u kakvoj su ona vezi u odnosu na Sud bilo je njegovo promišljanje i tema popodnevnog bogoslužja, s porukom da djela trebaju biti izraz naše vjere u Božju pravednost.

Ispratili smo naše drage goste obogaćeni novim spoznajama i sa željom da ih ponovno vidimo i poslušamo u našoj sredini.

 

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek