09.01.2015

Božićni programi u Osijeku

1(1)

Prosinac je vrijeme posebnoga blagdanskog ugođaja s Božićem u središtu, što je osječka crkva iskoristila kao prigodu da u tom duhu održi dva vrlo uspješna i lijepa programa na koja su se odazvali mnogi naši sugrađani.

Prvi je bio božićni koncert vokalne skupine Grace u subotu 13.prosinca 2014. za koji je voditeljica sastava Jadranka Janković pripremila cijeli splet božićnih pjesama, uz još mnoge druge skladbe iz njihovog bogatog repertoara. Cijeli program bio je popraćen tematskim recitalom koji je jasno odaslao poruku Božića kao izraza božanske ljubavi otkrivene u Isusu Kristu, Spasitelja svijeta. Uz sve sudionike, hvale vrijedni bili su nastupi dvaju najmlađih članova, Emme Karike na bubnjevima ( pratnja skladbe Kumbaya) i solo dionica Dine Kovačevića (skladba Božji sin) te glasovirska pratnja Gabrielle Šuper. Kao gošću koncerta čuli smo i Kaju Cvijetović koja svojim prekrasnim glasom uvijek izmami pljesak divljenja, jer iako je slijepa, njezino lice zrači nebeskom radošću i mirom. Zajednička izvedba sastava i slušatelja najpoznatije božićne pjesme Tiha noć bila je „ šećer na kraju“ ovog doista lijepog i sadržajno bogatoga koncerta.

Tjedan dana kasnije, u subotu 20. prosinca 2014. nazočili smo još jednom božićnom događanju. U organizaciji Blanke Gigić Karl i Ivančice Greganić održan je zanimljiv scenski prikaz biblijskih proročanstava o Kristovom rođenju, a u obliku božićne priče djeca su pjesmom, riječju i glumom oživjela zbivanja te čudesne „tihe i svete noći“. Na početku je izvedena pjesma zbora Nek’ vlada mir, odnosno poznata židovska pjesma Hevenu shalom aleichem koja je oduševila sve, a mladi su u obliku tekstualnih intermezza iznijeli poruku naslova programa: „ Isus se rodio – ljubav je među nama“. Čuli smo i mješoviti pjevački sastav iz Draža i božićnu recitaciju Zorice Panić, a kao glavne gošće ovoga programa nastupile su članice ženskog vokalnog sastava Kaliope iz Ivanca. Tih 10 djevojaka osvojile su nas svojim ljupkim milozvučnim glasovima izvodeći najpoznatije pučke božićne pjesme, a na kraju programa pozvale su sve nazočne da zajedno otpjevaju dobro znanu skladbu Radujte se narodi. Vrlo snažnu i sažetu poruku o pravom značenju Božića iznio je pastor pripravnik Danijel Purda. Nakon programa zainteresirani posjetitelji mogli su za uspomenu dobiti knjigu po izboru te se okrijepiti na maloj zakusci upriličenoj u predvorju crkve. Bila je to prigoda da gosti i domaćini ostanu zajedno u ugodnom razgovoru i druženju i tako upotpune božićni ugođaj.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek