31.01.2015

Subota zahvalnosti

IMG_6910

Zadnja subota u 2014. godini za osječku je crkvu bila posebno svečana jer smo tada imali prigodu zahvaliti Bogu za blagoslove i vodstvo u protekloj godini.
Prije svega, vjernici su mogli donijeti dar siromašnima i ugroženima u vidu najosnovnijih prehrambenih potrepština i staviti na stol ispred katedre. Prepuni stol bio je lijepa gesta koja svjedoči o nesebičnosti i darežljivosti usprkos teškim vremenima u kojima živimo.

Posebno organizirano bogoslužje vodile su sestre Tihana i Ksenija te nas potakle da prepoznamo i postanemo svjesni svih onih malih i velikih stvari koje nam Bog svakodnevno pruža. Tematski, riječju i video spotovima, uz glazbene točke i recitaciju pripremile su nas za obred Večere Gospodnje, središnji događaj te subote. Samu temu iznio je pastor Staniša Margarić nastavljajući u istom duhu o potrebi zahvalnosti Bogu za sve; jer naše gunđanje i nezadovoljstvo nisu ništa drugo doli izraz naše nezahvalnosti prema Njemu.
Prije obreda poniznosti, uz malu ‘agape’ zakusku od voća i peciva, mogli smo popričati, srediti nesporazume i u ozračju oprosta obaviti obred pranja nogu. Nakon uzimanja simbola Svete večere, mnogi su iskoristili prigodu javno izraziti svoju zahvalnost za Božje vodstvo i blagoslove u protekloj godini. Takvi trenutci uvijek su dirljivi, nabijeni osjećajima, jer se obraćamo Bogu i crkvenoj obitelji otvoreno i neposredno, iznoseći svoja osobna iskustva i životna događanja kroz koja smo prošli.
Dugo smo se te subote zadržali u molitvenom domu, mi domaćini i mnogobrojni gosti, nekadašnji vjernici osječke crkve, koji su za novogodišnje blagdane došli posjetiti rodbinu i svoju matičnu crkvu. U zraku se mogao osjetiti duh zajedništva i zahvalnosti koji je ovu subotu doista učinio posebnom.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek