09.10.2015

Posudbeni štand literature u Osijeku

IMG_0058

Udruga „Više od života“, koja djeluje unutar Kršćanske adventističke crkve u Osijeku, započela je krajem lipnja ove godine jedan interesantan projekt. Naime, zahvaljujući predanom zalaganju sestre Blanke, voditeljice misionstva, dobili smo besplatnu dozvolu za postavljanje štanda s literaturom u samom centru grada.
Tako svake srijede od 8-13 sati, u pješačkoj zoni Trga slobode (nedaleko od poznate skulpture A.Cesarca – Šetač), u obliku posudbene knjižnice, našim sugrađanima stoji na raspolaganju više od šezdesetak knjiga duhovno-zdravstvene tematike te časopisa i DVD-a istog sadržaja. Dvije simpatične dragovoljke, sestre Zorica i Rahela, uz pomoć još nekih članova Udruge, prihvatile su se ovog ozbiljnog posla, svjesne kako je to ustvari svojevrsna evangelizacije na otvorenom, izvan crkvenih prostora. One stoje i smiješe se, razgovaraju, nude, slušaju. Prilaze im, kako kažu, ne samo stariji ljudi, već i oni mlađi, a svi sa istom željom: da nađu ono nešto, čime žele ispunit prazninu u srcu. Do sada je već u ovu duhovnu knjižnicu upisano tridesetak osoba koje su našu knjigu, časopis ili DVD posudile i odnijele sa sobom kući, a svaka srijeda nova je prigoda da se taj broj uveća, te prodube prethodno ostvarene komunikacije.
Vjerujemo kako ovaj štand treba ostati naša trajna aktivnost, rad „na duže staze“, koji će s vremenom Bog zasigurno blagosloviti i dati vidljive rezultate.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek