11.12.2016

Evangelizacija u Osijeku pod naslovom Arheologija, Biblija, povijest

img_0746

U osječkoj adventističkoj crkvi održana je od 28 listopada.-19. studenog 2016. tijekom četiri vikenda ( petak, subota i nedjelja ) zanimljiva serija predavanja pod naslovom Arheologija, Biblija, povijest, čiji govornik je bio pastor Staniša Margarić.
Pastor Margarić slovi, već duži niz godina u našim adventističkim krugovima, kao uspješan organizator i vodič kroz poznate arheološke i povijesne lokaliteta na području „biblijskih zemalja“. Činjenica što je pastor, daje punu težinu i smisao njegovim putovanjima, jer ona imaju svojevrstan misijski karakter. Naime, neki od sudionika ovih putovanja na taj su način postali redoviti prijatelji naše Crkve, a bilo je i onih koji su, uz njegovu pomoć, doživjeli biblijsko krštenje na rijeci Jordan. Ova evangelizacija bila je prigodan sažetak tih putovanja, kojom je putem video prezentacija, autentično i proživljeno poveo i sve osječke posjetitelje na zanimljivu blisko-istočnu turneju.
Iz večeri u večer putovali smo diljem Svete zemlje, od Jeruzalema, uzduž Galileje i Judeje, saznali o prošlosti i sadašnjosti izraelske države, posjetili Kumran, Masadu i ružičasti grad Petru, pokušali rasvijetliti tajne Sodome i Gomore, i u potrazi za besmrtnošću stigli u drevni Egipat. Uz put, naš je govornik spontano, uz mnogo jasnih dokaza, progovorio o Bibliji i osvjedočio nas kako upravo povijest i arheologija potvrđuju njenu istinitost i vjerodostojnost.
Na kraju evangelizacije pastor Staniša Margarić pozvao je sve zainteresirane na planirano putovanje u Grčku i Tursku slijedeće godine, a one manje mobilne na nastavak proučavanja Biblije u vidu seminara iz knjige Postanka, svakog utorka s početkom u 18 sati.
Vjerujemo kako će i jedno i drugo biti blagoslovljeni nastavak ove zanimljive i korisne evangelizacije, koja je privukla znatan broj posjetitelja, kao i nas vjernika.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek