04.01.2018

Seminar ” Koraci prema osobnom buđenju” u Osijeku

IMG_0982

U petak i subotu, 15. i 16. prosinca 2017., imali smo prednost ugostiti umirovljenog pastora iz Njemačke, brata Helmut Haubella, koji nam je održao zanimljiv i koristan seminara pod naslovom” Koraci prema osobnom buđenju”. Nakon slovenskog slušateljstva, osječka crkva bila je njegovo prvo odredište u Hrvatskoj, a stigao je u pratnji prevoditelja, brata Mihe Moćnika.
U uvodnom izlaganju iznio je svoje snažno svjedočanstvo o tome kako ga je Bog pozvao da od uspješnog poslovnog čovjeka postane propovjednik. Tako nam je pokazao što znači u svim životnim dvojbama pitati Gospoda za savjet, čuti Njegov glas i prihvatiti Njegov odgovor.
Tijekom subote govorio je o najvećem problemu u našim crkvama, našim domovima i osobnom životu, a to je nedostatak Svetoga Duha. Za njegovo rješenje i duhovno probuđenje potrebno je učiniti dva koraka. Prvi je naša svakodnevna molitva za ispunjenost Sv. Duhom, a drugi naša svakodnevna predaja svoga ja Kristu. Imperativ ” budite ispunjeni Duhom“ (Efežanima 5,18) dat je u trajno sadašnjem vremenu što znači stalno proučavanje i molitvu,
kako bi ostali u Kristu i Krist u nama. ( Ivan 15,4)
Bio je to seminar koji je snažno i uvjerljivo detektirao naše duhovno stanje i ukazao na potrebu traženja sile Svetog Duha na praktičan i jednostavan način.
U želji da njegovi savjeti ostanu trajno dostupni i nakon njegovog odlaska, pastor Helmut Haunell je sa sobom donio svoje dvije autorske knjige” Koraci prema osobnom buđenju” i “Ostati u Isusu”, kao poklon- uspomenu svima zainteresiranima te koristan podsjetnik na ovaj blagoslovljeni duhovni susret.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek