26.11.2018

POSJET NOVOSAĐANA OSJEČKOJ CRKVI

IMG_1263

Na poziv Osječke crkve, u subotu 03. studenog 2018. stiglo je posebnim autobusom u posjet Osijeku više od 120 vjernika Novosadskih crkava. Dočekali su ih razdragani domaćini, kao i brojni vjernici iz osječko-baranjskog okruga te se tog prijepodneva teško moglo pronaći još koje slobodno mjesto.

Nakon kratke dobrodošlice koju im je uputio pastor pripravnik Michael Bistrović, naši su gosti preuzeli cjelokupni program. Prvo je sestra Hajnelka Lazić, starješina jedne od četiri novosadske crkve, predstavila svoj grad, svaku od crkava koje zajedno broje više od 400 članova te prenijela pozdrave njihovih vjernika. Ukazala je na međusobne poveznice Osijeka i Novog Sada, od zemljopisnih obilježja, kroz suradnju i posjete u prošlosti, preko obiteljskih veza, zajedničkih pastora i tradicije u njegovanju glazbenog života. Zatim je sestra Nataša Buršić prikazala slikom i riječju brojne programe i misijske aktivnosti unutar i izvan crkava, a mladi pastor Žarko Jovanović iznio je sažetak tekuće biblijske pouke o jedinstvu.

Glavni govornik te subote bio je novosadski pastor Siniša Maljik, s temom o molitvi. Preko primjera Isusove molitve u Getsemaniji, pokazao nam je što znači prakticirati usrdnu, žarku i vatrenu molitvu kojom se vapi Bogu za silu Svetoga Duha i koja kao takova, sigurno biva uslišana.

Bogoslužje je obilovalo pjesmama muškog i ženskog zbora gostiju, ali je svakako izvedba Nabucca, bila moćan i nezaboravni završetak koji je sve oduševio i dirnuo, podsjećajući nas na vrijeme kada je osječki zbor izvodio istu skladbu.

Poslijepodne gosti su priredili cjelovečernji koncert dobro nam znanih adventističkih pjesama, uz kratku duhovnu poruku pastora Maljika. Glazba je ponovo pokazala kako stvara mostove i povezuje ljude, pripremajući srca za utjecaj Božje riječi i njenih poruka. Za uspomenu gosti su nam poklonili zidni sat u obliku petrovaradinske tvrđave, simbola Novog Sada, uz srdačan poziv za uzvratni posjet Osječana.

Zajedničko druženje uz ručak i večeru, šetnja kraj osunčane obale Drave te prilike za razgovor i druženje, učinile su ovaj posjet svojevrsnim saborom, koji smo doživjeli kao ispunjenje riječi Psalma 133, 1 ”Gle, kako je dobro i kako je milo kao braća zajedno živjeti”

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek