02.02.2007

Adventistički izviđači u Dražu

DRAŽ, HRVATSKA – Kršćanska adventistička crkva u Dražu bila je u nedjelju, 28. siječnja 2007., organizator seminara o izviđačkom pokretu unutar Kršćanske adventističke crkve, kao i organizator prvog sastanka adventističkih izviđača u Dražu u Baranji. Time je mjesna crkva u Dražu postala druga adventistička crkva u Hrvatskoj, poslije  crkve Zagreb 2, koja je krenula s organiziranim izviđačkim sastancima za djecu u dobi od 6 do 15 godina.

Na ovom seminaru između ostalog ustrojen je i stožer koji će koordinirati okupljanjem zainteresiranih za budući razvoj izviđača unutar Kršćanske adventističke crkve u Dražu. Seminar je vodio Slobodan Bobo Marčeta, pastor pripravnik u crkvi Zagreb 2, koji ima višegodišnje iskustvo u radu s izviđačima. Uz njega, u radu sudjelovao je i Zlatko Musija, voditelj Odjela djece i mladih u Hrvatskoj konferenciji Kršćanske adventističke crkve. Seminar koji se održao u prijepodnevnim satima bio je namijenjen svima od 15 godina nadalje koji žele izravno ili neizravno poduprijeti rad izviđača. Tu se moglo kroz praktičan multimedijalni pristup upoznati s načelima i djelovanjem izviđača.

U popodnevnim satima održao se prvi sastanak izviđača, namijenjen djeci – potencijalnim budućim izviđačima. Ovom sastanku nazočilo je dvadesetak djece iz Kršćanske adventističke crkve u Dražu i Belom Manastiru, te šestero djece prijatelja naše crkve u Draža. Na ovom druženju bilo je i petero djece iz Osijeka i Vukovara, gdje je također u planu u skoroj budućnosti započeti s radom adventističkih izviđača.

Sastanak je bio iznimno zanimljiv i poučan, a dogovoreno je da će se sastanci održavati svake druge nedjelje. Ove aktivnosti će se odvijati dogovorenim intenzitetom do lipnja, kada se planira upriličiti primanje djece u izviđače, kao i polaganje ispita za izviđače.
[Matija škulac]

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek