25.06.2008

Radost krštenja u Osijeku

 OSIJEK, HRVATSKA [AP] – U subotu 21. lipnja imali smo posebnu radost u našoj crkvi, kada su dvije osobe učinile zavjet krštenjem: Dragana, mlada medecinska sestra, supruga i buduća majka, te umirovljenica Nada već u poodmakloj životnoj dobi i narušena zdravlja, obje pokazujući kako Gospod ima plan i vrijeme pohođenja za svakoga čovjeka.

Zanimljive su njihove životne priče. Sestra Dragana se s Adventnom viješću susrela u rodnom Erdutu, za vrijeme rata, preko jedne naše “bake” koja joj je govorila o istinama Biblije, a po završetku rata, na poslu u bolnici susrela je još jednu adventisticu, kolegicu Jadranku, koja joj je pomogla da produbi biblijske spoznaje i dođe u crkvu. Tu je počela proučavati Bibliju s bratom Šuperom, tadašnjim pastorom, ali se pravi interes javio tek kada se priključila skupini mladih u crkvi, koju je utorkom vodio pastor Filip-Besim Zečević (kao nastavak predavanja brata Obradovića). U međuvremenu se udala i upravo čeka bebicu, ali je uz suprugovu suglasnost baš sada, svoj život odlučila predati Kristu.

Sestra Nada, iz Budimaca, prije četiri godine došla je u kontakt s Biblijom preko Jehovinih svjedoka . Godinu dana kasnije primljena je u udomiteljstvo u Razbojištu, kod naših vjernika Kubena Steve i Mare, što je proširilo njene duhovne vidike. Iako su je Jehovini svjedoci nastavili posjećivati, u razgovoru sa svojim domaćinima i provjeravanjem onoga što je pročitala u Bibliji, sestra Nada je napravila pravi izbor. Slabog fizičkog zdravlja, ali umom i duhom svježa, ona je donijela najljepšu i najvažniju odluku da učini zavjet s Bogom.

Obred krštenja obavio je pastor Zečević, a članovi vokalne skupine mladih, te crkvenog zbora izveli su svečani program. Uz suze radosnice, nakon obreda krštenja naše su nove sestre primljene u zajednicu crkvene obitelji, darovano im je cvijeće i poklon knjige, a svi smo im izrazili svoje čestitke i dobrodošlicu na kraju bogoslužja.

Iza toga slijedio je ugodan zajednički ručak, koji nas je sve okrijepio i zbližio, čineći ovu subotu lijepom i nezaboravnom u našim sjećanjima.

[Gordana Balašević]

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek