14.12.2011

Jesenski sabor u Osijeku

6 U subotu 3.prosinca 2011. održan je u Osijeku jesenski sabor Osječko-baranjskog okruga. Neočekivano sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine doprinijelo je da osječka crkva nakon dugo vremena bude tijesna za sve pristigle goste iz bliza i daleka.
Program slavljenja započeo je neformalno zajedničkim pjevanjem cijele crkve prije 10 sati, a službeni dio sabora odvijao se pod lozinkom „ Ja i moj dom“ . Duhovnu poruku o tome kako oživjeti obiteljska bogoslužja i postići duhovnu obnovu u našim domovima uputili su pastori Bobo.S. Marčeta, tajnik za djecu, mladež i izviđače JUK-a te Srećko Kuburić, tajnik JUK-a. Program sabora je započeo blokom pjesama najljepših i najvažnijih članova subotnje škole – naše djece, koji su svojim nastupom proslavili Boga i razveselili sve nazočne.
Svoj doprinos saborskom ugođaju svakako je dao bogat vokalno instrumentalni sadržaj, kako domaćih izvođača, tako posebice instrumentalnog sastava iz Vinkovaca. Poslije prijepodnevnog bogoslužja domaćini su svim prisutnima ponudili obilnu trpezu raznolikih vegeterijanskih specijaliteta i ukusnih delicija u još nedovršenim prostorijama crkvenog potkrovlja. Nakon okrjepe duha, a zatim i tijela, neki su pošli u ugodnu šetnju osječkim parkovima sve do Drave, neki su ostali u opuštenom ozračju u crkvenim prostorijama družeći se i razgovarajući. U polusatnom terminu bilo je prilike i za postavljanje pitanja i konstruktivni razgovor s gostima iz Uprave.
Poslijepodnevno bogoslužje, kao rijetko kada, bilo je jako dobro posjećeno, bogato duhovnom porukom i sudjelovanjem brojnih izvođača koji su nam svojim glasom ili instrumentom dočarali ozračje neba (dva vokalna sastava iz Osijeka, kantautor Pavle Škulac, instrumentalni trio – glasovir, mandolina i flauta te recitacije sestre Zorice Panić).
Kada je uz pjesmu završila subota, nastupio je poseban trenutak za mladež:
svečano otvorenje njihove prostorije za druženje. Naime, ovaj dugogodišnji san mnogih osječkih naraštaja mladih doživio je konačno svoje ostvarenje. Na inicijativu i uz podršku novopridošlog pastora Staniše Margarića te uz financijsku potporu Konferencije, osječke crkve i svih crkava u okrugu mladi su obnovili, uredili i opremili tavanski prostor dvorišne zgrade. Bio je to doista „šećer na kraju“ ove prelijepe saborske subote, a nasmiješena i razdragana lica četrdesetak mladih koji su i poslije Sabora ostali družiti se i igrati u novom prostoru, najbolji su dokaz u prilog tomu.

Foto albumi: Priprema za sabor, Jesenski sabor u Osijeku, Druženje mladih

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek