22.12.2011

Pustite dječicu k meni

IMG_1697-1024x Subota, 17. prosinca, je doista potvrdila da samo iskrena, ponizna srca poput dječjih imaju Kraljevstvo Nebesko. Iskrilo je to iz svakog dječjeg pogleda, pokreta i riječi. Radosno su to prihvatila i oduševljenim “amen” potvrdila starija braća i sestre Kršćanske adventističke crkve Osijek.

Naime, popodnevno bogoslužje  osmislila su, organizirala i vodila djeca i tinejdžeri dječjeg odjeljenja Mjesne crkve Osijek , uz glazbenu podršku brata Davida. Voditeljica programa bila je Vanessa Dombik koja je milozvučnim, odmjerenim glasom, Duhom Svetim nadahnuta govorila lijepe misli o našem Stvoritelju i ljubavi koju ima za nas, te ohrabrujućim riječima najavljivala svakog sudionika programa. Dino Kovačević ponizno i iskreno izrekao je molitvu ispred svih vjernika Crkve, zahvaljujući što samo i te kišne i hladne Subote u Domu Gospodnjem i što smo svi radosni i zdravi. Sven Dombik je kroz biblijska pitanja provjerio koliko razumijemo i kako se pridržavamo svih naputaka koje nam je dobri Bog u biblijskim retcima ostavio da znamo poštivati majke i očeve”kako bi dugo živjeli i dobro nam bilo na zemlji i kako bi zaslužili vijenac slave.” Za trenutke uživanja pobrinula se Emma Karika koja nam je odsvirala prekrasnu skladbu na orguljama, kao i već spomenuti mali veliki brat Dino koji nam je izrecitirao Psalam 23. i doista nam ponudio jedini pravi odmor i mir, u Božjem prisustvu. Tanja Margarić nam je kroz temu o Božiću, prikazala lijepe i često oku, uhu i srcu, skrivene poruke Božića. Za kraj smo od Timona Blaža Zečevića doznali jedinu, pravu i neprocjenjivu istinu – da samo ako se nalazimo u Božjim rukama smo sigurni i skuplji od sveg blaga.

Eto to je bio početak našeg doprinosa osvježenju popodnevnih bogoslužja. Ohrabreni riječima brata Ivice Kovačevića i pastora Staniše Margarića, pripremamo se za sljedeće proslave Boga i Njegove ljubavi u našem gradu služeći braći i sestrama u Crkvi.

      Ljiljana Gašparić

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek