10.05.2012

Sabor mladih 04.-06. svibnja 2012.

p1050082-1024x Drugi ovogodišnji Proljetni sabor mladih u našoj Konferenciji okupio je u Osijeku od 4. do 6. svibnja veliki broj gostiju iz bliza i daleka. Održan pod geslom IDI I RECI SVIJETU bio je misijskoga karaktera, a osobiti pečat dao mu je svakako glavni govornik, temperamentni Sergio Borges iz Brazila, koji trenutno radi i živi u Albaniji.
Prvi gosti počeli su pristizati već u petak navečer, ali tek u subotu ujutro crkvena dvorana, hodnik i galerija jedva su bili dostatni da prime sve nazočne. Sav su program vodili mladi iz različitih crkava našeg okruga, a u slavljenju Boga pomogli su nam sastav iz Draža i Grace iz Osijeka, nezaobilazni kantautor Pavle Škulac i izvrsni najmlađi sudionik Luka Relić na saksofonu i gitari.
Saborsku poruku o godini misije za mlade iznio je pastor Bobo S. Marčeta i pozvao sve u Split kako bi tamo ovoga ljeta stekli znanje, iskustvo i oduševljenje u radu za Krista. Poseban užitak bile su i nadahnute poruke pastora Sergia koji nam je uz simpatičan prijevod s portugalskog i španjolskog sestre Tonke Janković iz Pule pokazao kako se u mladosti isplati biti vjeran Bogu i kako se nikada ne treba stidjeti evanđelja Kristovog.
Vjerujem da su svi prisutni bili dirnuti video zapisom o mladiću koji je pokušao samoubojstvo, kojega su spasili, a on se vratio Bogu i postao oruđe za spasenje svojih prijatelja. Još upečatljiviji bio je snimak moderne, mlade djevojke, adventistice koja je u brazilskom reality showu posvjedočila milijunima gledatelja o svojoj vjeri i svetosti subote. Poslije bogoslužja u dvorištu crkve domaćini su za sve sudionike sabora osigurali ručak u obliku lunch paketa, poslije čega su mnogi iskoristili prekrasno proljetno vrijeme i pošli u šetnju do Drave. U 15 sati održana je zanimljiva radionica za mlade s pastorom Sergiom.
Tijekom poslijepopodnevnog bogoslužja u osječku crkvu stigla je iz Borova posebna Biblija koju mladi KAC-e iz Slovenije, Hrvatske i Albanije svojeručno prepisuju i koja do jeseni nastavlja putovati kako bi obišla sve naše crkve širom Konferencije. Po završetku subote većina mladih ostala je na zajedničkom druženju u novouređenim društvenim prostorijama uživajući u igrama (stolni tenis i nogomet, biljar i pikado), šali i razgovoru . Saborski je ugođaj za domaćine i goste završio tek u nedjelju prijepodne na lijevoj obali Drave, gdje su domaćini organizirali izlet uz puno igre, sporta, odmora i, naravno, graha iz kotlića.
Zahvalni smo Bogu na prekrasnom sunčanom vremenu, blagoslovima međusobnih susreta i ostvarenog zajedništva, a ponajviše na snažnim i poticajnim porukama za koje vjerujemo da su oduševile i ohrabrile mlade kako bi pošli i rekli svijetu o Božjoj ljubavi.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek