05.04.2013

Krštenje u Osijeku

IMG_3166Sunce koje je u subotu ujutro 16. ožujka granulo nakon snijega i hladnoće doživjeli smo kao nebeski iskaz radosti prigodom onoga što se toga dana događalo u osječkoj crkvi. Naime, zbog dvaju su se podjednako važnih razloga te subote crkvena sjedala ispunila do posljednjega mjesta: svečanost krštenja i posjet uvijek nam dragog „domaćeg“ gosta pastora Mirka Kiša, profesora sa Sveučilišta Andrews iz SAD-a.
Svako krštenje je lijepo, ali kada to učini mlada osoba pred kojom je cijeli život,radost je nemjerljiva.Jasmina i Dejan Pil učinili su to ovdje u Osijeku, a sestra Ljiljana samo nekoliko dana prije u Borovu. Svatko od njih ima svoju životnu priču i iskustvo obraćenja,no svima im je zajedničko to što su upoznavši Krista spremno odlučili ići za Njim. Krštenje je obavio pastor Staniša Margarić, a nadahnutu propovijed iznio je naš gost Mirko Kiš. Izrazio im je dobrodošlicu u novu crkvenu obitelj uz želju da se osjećaju voljeno i prihvaćeno te se ugrade kao „ živo kamenje“ u kuću duhovnu i dožive crkvu kao svoj najtopliji i najugodniji dom. Prigodnim programom ovo svečano bogoslužje uljepšali su sastav iz Draža, brat Pavle Škulac sa solo pjesmom uz gitaru, sestra Zorica Panić s recitacijom te osječki sastav Grace.
Nakon čestitaka krštenicima, slijedio je zajednički ručak u novoobnovljenom tavanskom prostoru crkvenoga zdanja.
Poslijepodne je pastor Mirko Kiš imao još jednu prigodu poslužiti iz Božje riječi iznoseći ovoga puta obilje savjeta i poruka s područja kršćanske etike koje je njegova struka.
Bila je ovo uistinu za sve nas jedna od subota koju ćemo dugo pamtiti.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek