23.05.2015

Obilježavanje svjetskog dana zdravlja u Osijeku

IMG_7044

Kršćanska adventistička crkva Osijek bila je nedavno sudionikom prigodnog Programa pod temom „ Sigurnost hrane“ kojim je Grad Osijek obilježio Svjetski dan zdravlja 26. travnja ove godine.

Te je nedjelje uz nazočnost čelnih ljudi grada, u užem središtu, organiziran bogat zdravstveno-edukativni program s pedesetak štandova na kojima se predstavilo preko 100 izlagača s područja zdravstvene, socijalne i odgojno-sportske skrbi. Jedan od tih štandova bio je štand naše Crkve koji je posjetiteljima ponudio za degustaciju raznovrsne vegetarijanske proizvode kao i literaturu s zdravstvenom tematikom: časopis Život i zdravlje, knjige Zdravlje & wellness, Vegetarijansku kuharicu, letke o odvikavanju od pušenja i alkohola. Podijeljene su i upisnice za Dopisnu školu Procvat zdravlja, te upućen poziv za tečaj kuhanja koji uskoro planiramo održati u našoj sredini.

Štand je pobudio veliko zanimanje naših sugrađana, naročito mladih, te pružio prigodu da se u medijima progovori o našem razumijevanju zdravog načina života. Kada se uzme u obzir da je te nedjelje ovaj Program posjetilo čak 1500 Osječana zadovoljni smo što smo prevladali barijere anonimnosti i javno se predstavili kao veliki pobornici zdravlja i zdrave prehrane.
Ujedno, bio je to za nas izazov kako na suvremeni način odgovoriti na potrebe naših bližnjih i tako otvoriti nove mogućnosti u radu s ljudima. Zahvalni smo sestri Ljilji, te svim suradnicima koji su se uključili i dali svoj doprinos ovom zanimljivom i korisnom misijskom projektu.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek