24.10.2015

JESENSKI SABOR U OSIJEKU

image1

Sunčano i toplo vrijeme te subote 3.listopada 2015. stvorilo je pravi ugođaj za održavanje ovogodišnjeg jesenskog sabora Osječko-baranjskog okruga. Cjelodnevni program odvijao se u duhu motivirajuće lozinke: „Ustani & svijetli- Isus dolazi“ .
Pozdravnu riječ svim prisutnima uputio je pastor Tihomir Sabo. Ispred izdavačke kuće Znaci vremena, o radu izdavačkog odjela Crkve, govorio je njen direktor Mario Šijan, a izvješće o događanjima i misijskim projektima Konferencije iznio je pastor Nebojša Milovanović. Voditeljica misionstva Blanka Karl predstavila je mnogobrojne domaće aktivnosti u Osječko-baranjskom okrugu, dok je poučnu priču o pčelici Lelici za one najmlađe ispričala sestra Jadranka Janković.
Ipak, najviše dojma na sve nas ostavio je trenutak kada je pastor domaćin Staniša Margarić predstavio nekoliko novih osoba pridošlih u našu sredinu. Čuli smo i bili dirnuti iskazima obraćenja Dejana Meznarića, poznatog osječkog košarkaša, njegove supruge Marije i sestre Nikoline te mladića Egona koji su u potrazi za pravom Istinom sami došli u Crkvu.
Glavnu duhovnu poruku, baziranu na riječima Izaije 60;1-3, iznio je predsjednik Konferencije pastor Drago Mojzeš, , uputivši isti svečani poziv svim prisutnima, da ustanu i svijetle obznanjujući skori Kristov dolazak.Tijekom sabora posebnom ugođaju pridonijeli su svojim glazbenim točkama muški sastav iz Vinkovaca, mješoviti sastav i zbor iz Osijeka, te Pavao Škulac iz Draža.
Prijepodnevni dio sabora završio je bogatim zajedničkim ručkom uz međusobno druženje i razgovor. U poslijepodnevnom bogoslužju pastor Nebojša Milovanović nastavio je govoriti o temi svjetlosti povezujući Izaijine riječi s Isusovim riječima iz Mateja
„Vi ste svjetlo svijetu“ ( 5;14).
Bio je to odista motivirajući i poticajni u sabor čije smo ozbiljne i važne poruke ponijeli te subote duboko utisnute u svojim srcima.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek