20.04.2016

Otverena tribina o značenju Uskrsa u Osijeku

IMG_0412

U oči ovogodišnjih uskršnjih blagdana u Kršćanskoj adventističkoj crkvi Osijek održana je 18.ožujka 2016. u 18 sati, Otvorena tribina pod naslovom Tri dana u životu Isusa Krista- petak, subota i nedjelja.

S obzirom da je to ujedno bilo vrijeme početka subote, sestra Zorica Panić pozdravila je sve prisutne nadahnutim stihovima recitacije o stvaranju i tako iskoristila prigodu ukazati na biblijske korijene subotnjeg počinka još iz Edena. Posebnom ugođaju doprinio je i nastup Luke Relića na saksofonu, uz glasovirsku pratnju majke Svetlane, koji su izveli dvije skladbe. Ovaj nas je mladi talent, dvostruki državni prvak i dobitnik mnogih međunarodnih priznanja na tom instrumentu, oduševio svojom virtuoznom izvedbom, a osobito stoga što potječe iz naše osječke sredine.

Sama tribina bila je zanimljivo događanje u kojem su udjela uzela četiri pastora iz različitih denominacija. Ispred Katoličke crkve bio je to pater Arek Krasicki, omiljeni osječki studentski kapelan, mr. Greg Thellman predstavnik Evanđeoske pentakostalne crkve, dr.Jasmin Milić biskup Protestantske reformirane crkve te pastor Neven Relić, kao domaćin iz Kršćanske adventističke crkve. Sestra Ljiljana Karanović, voditeljica tribine, uz pomoć pitanja upućenih sudionicima dala je povijesni, teološki i duhovni kontekst i istakla značenje Isusove smrti i uskrsnuća. U prijateljskom ozračju, nadopunjujući jedni druge, svi su se sudionici složili kako uskrsnuće predstavlja najveću kršćansku nadu i jedinu garanciju pobjede nad smrću i ostvarenja dara vječnoga života.

Slušatelji su se mogli uključiti u postavljanju pitanja, što je pokazalo da postoji zanimanje i spremnost za dijalog, bez obzira na različitosti u pristupu i tumačenju te kako bi ovakvih događanja moglo i trebalo biti više.

Poslije tribine, za goste i domaćine priređen je mali domjenak u crkvenom holu, gdje se razgovor spontano nastavio u ugodnom ozračju.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek