13.11.2016

U Osijeku dva tečaja kuhanja: jedan za građanstvo a drugi za učenike Medicinske škole

img_9427

U organizaciji misionskog odjela Adventističke crkve Osijek održana su ove jeseni dva tečaja kuhanja zaredom, umjesto jednog planiranog. Prvi tečaj bio je uobičajeni za građanstvo, a drugi posebno za učenike Medicinske škole Osijek. Naime, uspješan kontakt ostvaren na prošlogodišnjem Sajmu zdravlja s osječkom Medicinskom školom, potaknuo je voditeljicu njihove pedagoške službe Sanju Dravinski da se odazove i uz odobrenje ravnateljice Renate Gall, preporuči našu radionicu svojim učenicima kao praktični dio predmeta dijetologije.

Tako je u nedjelju prijepodne, 23.listopada 2016. održan prvi tečaj na koji se odazvao lijepi broj zainteresiranih sugrađanki, njih petnaestak.Tema radionice bila je primjerena jesenskoj trpezi: bundeva i mahunarke kao nezaobilazni dio vegetarijanske kuhinje. Kratku zdravstvenu prezentaciju održala je sestra Šerli Mikulčić Prakatur, nakon čega je voditeljica praktičnog dijela Stanka Jaklić predstavila recepte i povela polaznike u njihovu realizaciju. Uz veseli razgovor i ugodno druženje brzo je zgotovljeno 16 jela, za koje su se nakon zajedničkog kušanja čule samo riječi pohvale, a polaznice su kući ponijele nove recepte s kojima će osvježiti i obogatiti svoje dosadašnje jelovnike.
Drugi tečaj održan je sutradan, u ponedjeljak 24.studenog 2016. posebno za učenike petog razreda Medecinske škole Osijek, koje je predvodila profesorica dijetologije Mirjanom Kralj Vasilj. Za njih tridesetero, i djevojaka i mladića, bio je ovo praktični dio nastavnog programa, te su se oni spremno uključili u pripremi jela od leće, boba, slanutka i bundeve. Bila je to vesela ekipa, puna pozitivne energije i dobre volje, koja je bez ikakvih predrasuda spontano, kako to samo mladi znaju, znatiželjno kušala i konzumirala sve što se u tih dva sata zgotovilo. Na samom kraju pastor Staniša Margarić imao je priliku pokazati im našu crkvenu dvoranu, mogli su se poslužiti besplatnim primjercima časopisa i knjiga, kao i postaviti pitanja u svezi onoga što ih je zanimalo.
Polaznici obje radionice na poklon su dobili knjižicu s receptima u kojoj je priložena pozivnica za predstojeću evangelizaciju pod naslovom Arheologija, Biblija, povijest, koju će održavati pastor Margarić tijekom sljedećih mjesec dana.
Naše osječko iskustvo dokazalo je kako ovakvi tečajevi kuhanja predstavljaju uspješan suvremeni vid misijskog djelovanja u dosezanja ljudi. Osobito nam je drago što su djelatnici Medicinske škole prepoznali naše napore u promoviranju zdravog stila života, te izrazili spremnost za kontinuiranu suradnju, dajući nam tako priliku uz put posvjedočiti o duhovnim vrijednostima i našem vjerovanju.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek