11.12.2016

JESENSKI SABOR U OSIJEKU

IMG_0801

Posljednji ovogodišnji jesenski sabor u našoj Konferenciji održan je u Osijeku26. studenog 2016. godine, a okupio je izuzetno veliki broj gostiju iz cijele Slavonije i Baranje.
Započeo je vrlo svečano, još prije službenog dijela bogoslužja, zajedničkim slavljenjem kroz pjesme i biblijske stihove, u čemu nas je vodila sestra Svetlana Relić.
U skladu s motom sabora „ Živa je i djelotvorna riječ Božja“ ( Hebrejima 4,12), pozdravne riječi dobrodošlice svim nazočnima uputila je sestra Stanka Jaklić kao starješina osječke crkve. Zatim su svoj udio u saborskom programu uzeli pastori iz različitih okruga ovog dijela Konferencije. Prvi je bio Tihomir Sabo, kao pastor vinkovačko-vukovarskog okruga. Zatim je pastor Darko Kovačević, zadužen za rad u Odjelu komunikacija i medija, govorio o novootvorenom studiju Glasa nade, njegovom uspješnom djelovanju i odjeku u hrvatskom medijskom prostoru. Pastor Miroslav Lorencin iz Nove Gradiške, te Josip Salajster iz Virovitice podijelili su s nama dirljiva iskustva svjedočenja i obraćenja iz svojih crkava, pozivajući i nas da se uključimo u misiju.
Bogoslužje je bilo obogaćeno brojnim glazbenim točkama u čemu su uzeli učešća muški sastav iz Vinkovaca, osječki mješoviti sastav, virovitički zbor odraslih, a najviše nas je oduševio raspjevani dječji zbor iz Virovitice.
Posebnost ovog Sabora bio je njen glavni govornik, predsjednik Trans europske divizije Raafat Kamal iz Velike Britanije, koji je došao u pratnji prevoditelja pastora Nevena Klačmera. U svojoj subotnjoj propovijedi utemeljenoj na 2. Korinćanima 5;17-20 pozvao nas je da budemo veleposlanici Božanskog pomirenja. Misiju pomirenja trebamo vršiti ne u svojoj, već u Božjoj sili, a naše se poslanje treba očitovati kroz toplinu i ljubav koju pokazujemo prema bližnjima.
Poslije bogoslužja svi su se nazočni mogli okrijepiti na bogato pripremljenoj zajedničkoj trpezi u potkrovlju crkve, razgovarajući i družeći se sve do popodnevnog bogoslužja, koje je nastavljeno u istom misijskom duhu.
Naime, pastor Kaamal nakon iznošenja svog osobnog iskustva svjedočenja, ponudio je Crkvi izazov u zajedničkom kreiranju sadržaja popodnevnog bogoslužja. Pozvao je sve koji žele neka izađu naprijed i podijele s nama svoja mala ili velika životna iskustva. Tako se to subotnje poslijepodne pretvorilo u blagoslovljeno vrijeme u kojem u kojem smo čuli na desetine spontano ispričanih svjedočanstava o Božjim blagoslovima u osobnom životu i radu za Njega. Bio je to najljepši festival duhovnih iskustava koji nas je sve ohrabrio i snažno potaknuo u odluci da se i u našem životu ostvari moto sabora te Božja riječ postane djelotvorna i živa u svima nama.

(Gordana Balašević)

Slike sa sabora pogledajte u našem foto albumu.

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek