05.03.2017

KRŠTENJE U OSIJEKU

IMG_0824

Može li biti što ljepšeg za jednu crkvu, nego li završiti godinu krštenjem i obredom Svete večere? Stoga su vjernici Adventističke crkve Osijek, tog zadnjeg dana u godini, u subotu 31. prosinca 2o16. bili neobično sretni i zahvalni Bogu.

Svečano bogoslužje otpočelo je kratkom propovijedi pastora Staniše Margarića na osnovi teksta Galaćanima 6;9,10. Podsjetio nas je kako se u životu ponekad ukaže samo jedna jedina prilika, iako Bog može milostivo pružiti i koju više. Stoga te prilike za dobre odluke i dobra djela,trebamo odgovorno i mudro iskoristiti, kao što su to učinili naši krštenici Anica,Valentina i Kristina koje su toga dana učinile zavjet s Gospodinom i tako javno očitovale svoju vjeru i predanje Bogu.
IMG_0822Valentina i Kristina su rođene sestre,čija majka Ivančica potječe iz stare adventističke obitelji, a one su sada samostalno odlučile preuzeti baklju Evanđelja i svoju mladost staviti Bogu na oltar. S druge strane, sestra Anica je tek prije par godina upoznala Radosnu vijest u Đakovu, a po dolasku u Osijek nastavila je redovno dolaziti u crkvu i proučavati Bibliju s pastorom. Bog joj je pomogao da riješi svoje obiteljske probleme, dobije posao sa slobodnom subotom, nakon čega je spremno prihvatila Isusov poziv da ga slijedi u potpunosti.
IMG_0821Obred krštenja obavio je pastor Staniša Margarić, a ovo bogoslužje uljepšali su svojim prigodnim pjesmama osječki mješoviti sastav te zajednička izvedba na glasoviru Rubena, Timona i mame Blanke .
Nakon krštenja pristupili smo obredu Svete večere, kako bismo obnovili naš zavjet s Gospodom i tako izrazili našu zahvalnost Bogu za sve primljene blagoslove u protekloj godini.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek