04.01.2018

EVANGELIZACIJA U OSIJEKU S PRODULJENIM DJELOVANJEM

IMG_0978

U osječkoj adventističkoj crkvi održana je od 06.- 27. listopada 2017. (tijekom 4 vikenda) zanimljiva serija predavanja pod naslovom 10 načela sretnoga života, koju je vodio pastor Staniša Margarić.
Kroz predavanja govornik je postupno otkrivao i tumačio deset Božjih zapovijedi, koje su ukazivale na činjenicu kako čovjek može postići istinsku sreću jedino ako živi životom usklađenim s Božjim zakonom ljubavi.
Podijelili smo brojne pozivnice, dali obavijesti u lokalne medije te stavili plakate u vozila gradskog prijevoza. Učinili smo uobičajene pripreme, ali smo osjećali svoju nesposobnost i nespremnost kao i bojazan glede odaziva posjetitelja.
Na skupštini Crkve, tjedan dana prije početku evangelizacije, pastor nam je snažno i izravno ukazao kako je molitva jedini put, način i sredstvo koje može pripremiti nas i sve one koje planiramo pozvati. Predložio je stoga da počnemo s molitvom odmah, već istoga dana, te nastavimo nadalje, tijekom
i nakon evangelizacije.
Iz dana u dan, svake večeri bez izuzetka, molili smo za prijatelje, za nekadašnje vjernike, djecu i mlade koji više nisu s nama, za bolesne, za naše osobno duhovno stanje, za sve ostale potrebe i probleme, a posebice za silu Svetoga Duha. Evangelizacija je prošla a mi smo nastavili s prijateljima proučavati Bibliju putem seminara Otkrivenje, što nas je ponovo potaklo na nastavak molitvenih okupljanja.
Radujemo se što su naše molitve već polučile neke rezultate. Vjerujemo kako će biti još uslišanja, jer smo na poziv pastora odlučili ići do kraja, kako on reče, ”sve do Kristovog dolaska”. Voljeli bi ustrajati u toj odluci. Pozivamo i vas dragi čitatelji da nam se pridružite u molitvi.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek