13.11.2019

JESENSKI SABOR U OSIJEKU

IMG_1586

Ovogodišnji jesenski sabor u Osijeku, održan je po sunčanom i toplom vremenu 5. listopada 2019. godine, te je okupio veliki broj gostiju iz cijele Slavonije i Baranje. Pozdravne riječi dobrodošlice svim nazočnima uputila je sestra Nensi Jaklić, starješina osječke crkve, a zatim je uslijedio raznovrstan program u kome su se izmjenjivali gosti- govornici i glazbene točke izvođača domaćina.
Prvo je gost iz Konferencije, pastor Milovanović Nebojša, iznio uvodnu pouku za ovo tromjesečje o Ezri i Nehemiji, te nam otkrio jezgroviti moto sabora: Moli, djeluj, zahvali
Potom je voditeljica misionskog odjela crkve Osijek, sestra Blanka Gigić Karl, iznijela zanimljivo izvješće i prezentaciju o vrlo uspješno susretu mladih u okviru projekta pod nazivom „ Zdrav duh u zdravom tijelu“, koji je nedavno održan u Osijeku.
Naša gošća, sestra Slavica Marčeta, direktorica ADRE Hrvatska, izvijestila nas je o tijeku humanitarnog projekta pomoći obitelji Filaković iz Potnjana, u koji smo kao Okrug i matična Crkva aktivno uključeni.
Iza toga, pastor Anton Matej Lukšić predočio nam je riječju i slikom brojne i uspješne aktivnosti, koje su ove godine ostvarene unutar naše Konferencije.
Bogoslužje je bilo obogaćeno raznovrsnim glazbenim točkama u čemu su uzeli učešća osječki mješoviti sastav, muški kvartet iz Vinkovaca, instrumentalni sastav Eben-ezer, duet Škulac iz Draža, te združeni crkveni zbor slavonsko-baranjskog okruga.
Glavni govornik sabora bio je predsjednik Hrvatske konferencije pastor Bobo Marčeta, a njegova je tema bila usmjerena na misiju. Isusov poziv iz Mateja 28,19 „Idite i naučite sve…i ja sam s vama“ nalog je ali i obećanje o Njegovoj potpori u svečanom pozivu propovijedanja Radosne vijesti o Kristovom dolasku.
Zajednički ručak za sve nazočne poslužen je u potkrovlju crkve, iza čega je slijedilo popodnevno bogoslužje, nastavljeno u istom misijskom duhu.
Sastojalo se od tri bloka, prema motu sabora, a u vidu interaktivnih radionica s vjernicima, koje su vodili naši gosti M. Šijan, N. Milovanović i A.M. Lukšić. Zaključnu riječ dao je pastor Bobo Marčeta, jasno nam poručivši da nema stajanja, kada združeni u molitvi krenemo širiti evanđelje.
Naši su gosti dali sve od sebe kako bi nas ohrabrili i snažno potaknuli da se cijelog srca, predano i revno uključimo u misiju i ostvarimo moto sabora Moli, djeluj i zahvali, ne samo u svom životu osobno, već i u životu Crkve kao cjeline.

(Gordana Balašević)

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek