25.07.2020

KRŠTENJE U OSIJEKU

IMG_1730

Svaka kriza potiče čovjeka na razmišljanje, preispitivanje životnih vrijednosti i donošenje novih odluka. Tako je i ova pandemija korona virusa potaknula troje prijatelja iz osječko-baranjskog okruga da donesu najvažniju odluku u svojem životu – učine zavjet s Gospodinom – i tako u potpunosti stanu na Njegovu stranu.

U subotu 04.srpnja 2020. u Kršćanskoj adventističkoj crkvi Osijek, pastor Staniša Margarić imao je prednost obaviti tri krštenja u dva poslijepodnevna termina. Učinio je to zbog epidemioloških razloga i zdravstvene predostrožnosti, a nazočni su bili samo članovi najuže rodbine i nekolicina vjernika.

Prvo su obredu krštenja pristupili Silvija i Duško Trstenjak, supružnici koji već duže vrijeme dolaze na naša bogoslužja, a s pastorom Margarićem upoznali su se preko Duškove mame koja je bila naša vjernica u Dražu. Prošli su težak period borbe s Duškovom bolešću te stekli divno iskustvo Božje intervencije, pa je njihova odluka bila spontani izraz zahvalnosti Bogu za ono što im je učinio.

      U drugom terminu svoj zavjet s Gospodinom učinila je Renata Drventić iz Belog Manastira, koja je samostalno počela proučavati Bibliju, a kada ju je jedna naša vjernica pozvala na subotnje bogoslužje, nastavila je redovito  dolaziti. S pastorom Margarićem proučila je  osnovne biblijske istine, a uz iskrenu podršku supruga i obitelji donijela je odluku da javno posvjedoči o svom novom životu u Kristu.

Svi mi vjernici sljedeće subote imali smo prigodu pogledati video snimku njihova krštenja, primiti supružnike Trstenjak za vjernike Osječke crkve, te tako osjetiti bar djelić radosti kojom Nebo prihvaća nove članove u krug Božje obitelji.

                                                Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek