10.12.2022

Evangelizacija u Osijeku pod naslovom TAJNE BLISKOG ISTOKA

WhatsApp Image 2022-12-04 at 13.50.44

U osječkoj adventističkoj crkvi održana je od 08 listopada.-19. studenog 2022. tijekom trinaest večeri (subota i nedjelja ) zanimljiva serija predavanja pod naslovom Tajne Bliskog Istoka, čiji govornik je bio pastor Staniša Margarić.

Pastor Margarić , već duži niz godina uspješno organizira i vodi putovanja kroz zemlje Bliskog Istoka, na poznate arheološke i povijesne lokaliteta ovih „biblijskih zemalja“. Činjenica što on nije obični vodič, već pastor, daje punu težinu i smisao njegovim putovanjima, jer ona imaju svojevrstan misijski karakter. Među sudionicima uvijek bude i prijatelja, a neki od njih su čak na rijeci Jordan obavili i nezaboravno biblijsko krštenje, po uzoru na Isusa. Ova evangelizacija bila je prigodan sažetak tih putovanja, kojom je putem video prezentacija, autentično i proživljeno poveo i sve osječke posjetitelje na zanimljivu blisko-istočnu turneju.

Iz večeri u večer putovali smo diljem Svete zemlje, od Jeruzalema, uzduž Galileje i Judeje, saznali o prošlosti i sadašnjosti izraelske države, posjetili Kumran, Masadu i ružičasti grad Petru, pokušali rasvijetliti tajne Sodome i Gomore, i u potrazi za besmrtnošću stigli u drevni Egipat. Uz put, naš je govornik spontano, uz mnogo jasnih dokaza, progovorio o cjelokupnoj Bibliji i osvjedočio nas kako upravo povijest i arheologija potvrđuju njenu istinitost i vjerodostojnost.

Na kraju evangelizacije pastor Staniša Margarić pozvao je sve zainteresirane na planirano putovanje na Bliski Istok slijedeće godine, a one manje mobilne na nastavak proučavanja Biblije u vidu seminara iz knjige proroka Danijela , svake subote s početkom u 18 sati.

Vjerujemo kako će i jedno i drugo biti blagoslovljeni nastavak ove zanimljive i korisne evangelizacije, koja je privukla znatan broj posjetitelja, kao i nas vjernika.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek