10.12.2022

Hope channel tour- 2022 u Osijeku

dk-nb

U sklopu Hop channel tour- 2022 po gradovima Slavonije (Osijek-Slavonski Brod-Vukovar), u utorak 25. studenog 2022. održano je u Osijeku predavanje s poznatim
motivacijskim predavačima: psihologom Nemanjom Boričićem i teologom Dariom Kovačevićem.

Obojica su, modernim jezikom rečeno, dobro poznati youtuberi s ovih prostora, jer njihovi kršćanski kanali na kojima redovno objavljuju duhovne sadržaje, imaju na tisuće pregleda i pratitelja. Stoga su zajedničkim pozivom, upućenim preko suvremenih društvenih mreža, osobito Facebooka, uspjeli dovesti gotovo stotinjak naših sugrađana, naročito mlađe populacije, u prostor Kršćanske adventističke crkve u Osijeku i popuniti je gotovo do posljednjeg mjesta.

Na početku su naši govornici iznijeli kratku temu Dionici Božje naravi, o tome kako mi ljudi možemo imati udjela u božanskoj prirodi i biti kršćani puni božanskih plodova duha. Poslije toga, došao je najzanimljiviji dio ovog programa uživo, kada su svi nazočni imali priliku, bilo javno ili preko listića, postavljati najrazličitija pitanja koja ih muče. S puno razumijevanja i uvažavanja, ali ozbiljno i biblijski potkrepljeno, naši su gosti odgovarali nudeći uz odgovore puno savjeta, preporuka i objašnjenja.

Bilo je to po mnogo čemu posebno blagoslovljeno vrijeme, kada je djelovanjem Duha svetoga stvoreno ozračje otvorenosti, bliskosti i ugodne interakcije, u kome su dva sata druženja proletjela kao tren. Na kraju je pastor domaćin, Staniša Margarić, pozvao sve nazočne neka druženje s govornicama nastave u holu crkve, uz mali domjenak upriličen za tu prigodu. Brojni prijatelji ostali su još dugo u razgovoru, pokazujući svoju veliku zainteresiranost i otvorenost za duhovne teme, što je očit pokazatelj kako je ova slavonska Hope channel turneja pun pogodan za novi, suvremeni način prenošenja Radosne vijesti putem društvenih mreža.

Gordana Balašević

 

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek