16.04.2023

Subota u organizaciji DSŠ u Osijeku

IMG_2167

Nakon dugo vremena, u subotu 18. ožujka 2023. Dječja subotnja škola u Osijeku, preuzela je cjelokupni program u prije podnevnom terminu. Bila je to posebna subota, koja nas je, ne samo osvježila i obradovala, već nas podsjetila kako su naša djeca ,iako ih je malo, neprocjenjivo blago, čiju vrijednost nikad ne smijemo zanemariti ili podcijeniti.

Njih šestero djevojčica i dječaka, vježbalo je marljivo iz subote u subotu, kako bi pred cijelom crkvom dali svoj doprinos u slavljenju Gospoda. Sve su uspješno obavili: vođenje bogoslužja, iznošenje uvodnog retka i vijesti iz svijeta, odgovarali na pitanja svoje biblijske pouke, sakupili dar, pomolili se na početku i kraju. No, kao šlag na torti bio je svakako predivni Program o proljeću, u kojem su riječju i pjesmom slavili Boga stvoritelja, koji uvijek iznova budi uspavanu prirodu i obasipa nas raznovrsnim, proljetnim cvjetovima. Na kraju je svako dijete svojim roditeljima poklonilo buket ruža , ali su njihova nasmiješena lica i nježni glasići bili najljepše proljetno cvijeće darovano svima nama. Ta subota, zahvaljujući njima, bila je za sve nas pravi početak Proljeća, tog najljepšeg kalendarskog doba godine.

Drugi dio preuzeli su njihovi roditelji, koji su ujedno i učitelji DSŠ. Sestra Šerli Prakatur imala je snažnu proživljenu poruku, ne samo za njih roditelje, već i nas koji smo dio iste crkvene obitelji i na kojima počiva zajednička odgovornost za odgoj i spasenje najmlađih članova naše zajednice.
Svi smo bili zahvalni Bogu na blagoslovima ovog posebnog bogoslužja, zahvalni učiteljima i roditeljima na njihovom uloženom trudu, a ponajviše sretni zbog naše dječice, koja su pokazala kako mogu savjesno i ozbiljno slaviti Gospoda i služiti mu iskreno i predano, kako to samo djeca znaju.
Podsjetili smo se Isusovih riječi iz Ev. po Luki 81,16.
„ Pustite djecu …k meni, jer je takvih kraljevstvo Božje.“+

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek