03.09.2023

Tečaj zdrave prehrane u Osijeku

Prvi ovogodišnji tečaj kuhanja u našoj sredini, održan je u nedjelju 04. lipnja 2023, u organizaciji Udruge Dar života i misionskog odjela naše crkve.

Ova radionica imala je posebnu voditeljicu i posebnu temu. Naime, u dogovoru s Udrugom za ekološko poduzetništvo BioQ, iz Bilja došla nam je gospođa Ljiljana Olujić koja vrlo uspješno promovira upotrebu ljekovitog začinskog bilja u pripremi zdravih obroka. Dugo godina njezina je udruga imala svoj štand svakog „ Zelenog četvrtka“ na osječkoj tržnici.

Predstavila nam je neke poznate dodatke, a za neke smo tek  prvi put čuli , uglavnom sušene ili u prahu, u originalnom pakovanju kako ih pakuje i prodaje njena udruga. Osim teoretskog predstavljanja ovih dodataka, imali smo prigodu praktično sudjelovati u pripremi kompletnog veganskog ručka.

( juha od batata, glavna jela od mrkve i mahuna, desert, pogačice, namaz od humusa i zdravi napitci), naravno, uz upotrebu sveg ponuđenog  začinskog bilja po uputama i savjetima voditeljice. Interesantno je bilo to, što je ona dala punu slobodu u kreativnosti i primjeni, pa su se svi polaznici tečaja dali u akciju.

Sjeckalo se, kuhalo, mijesilo i peklo, isprobavalo i kombiniralo uz veseli razgovor i ugodno druženje, zbog čega je svim prisutnima brzo proletjelo ovo nedjeljno prijepodne. Degustacija novih okusa i aroma sve nas je oduševila, te je dvadesetak polaznika ovog tečaja s velikim zadovoljstvom odlučilo obogatiti svoju kuhinju i svoj jelovnik ovim zdravim i ljekovitim prirodnim dodatcima u pripremi obroka.

Zahvalni smo od srca gospođi Olujić što se rado odazvala našem pozivu i što je tako velikodušno i bez ikakve financijske naknade podijelila svoje stručno znanje i iskustvo s nama.

 

Još jednom se potvrdilo kako su ovakve radionice uvijek dobrodošao vid misijskog rada među našim sugrađanima, tim više što smo imali prigodu da sve polaznike tečaja pozovemo na predstojeći koncert ansambla Agape, te predavanja prof. Tomislava Terzina.

                                                                             Balašević Gordana

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek