16.03.2007

Sabor u Dalju

 U subotu 10. ožujka 2007. godine u mjesnoj crkvi Dalj sakupilo se osamdesetak vjernika i prijatelja. Iako je bila najavljena večer duhovne glazbe i poezije mješovitog instrumentalnog sastava Betel iz Osijeka, koji predvodi Gabriela šuper, mnogobrojni gosti počeli su pristizati već u jutarnjim satima. Bili su tu vjernici i prijatelji iz Dalja, Borova, Osijeka, Vukovara, Mirkovaca; zatim su pristigli i vjernici iz Gospođinaca, Sivca i Beograda. Crkva je bila puna, a prijepodnevno bogoslužje je bilo organizirano nadasve kreativno s puno duhovnih pjesama, recitacija i nadahnute poruke u propovijedi koju je uputio pastor Damir Šuper. 

Program je naročito obogatio vokalno-instrumentalni sastav djevojaka i mladića iz Mirkovaca i Borova te skupina prijatelja koja je odnedavna počela dolaziti u daljsku crkvu, a koja svakog tjedna proučava osnovne istine s pastorom Đurčikom. Prigodnu riječ ovog jutra uputio je i pastor Marijan Peršinović, dok je brat Dragan Drezgić porukom iz Svetog pisma prisjetio sve prisutne na misijsku zadaću na koju smo kao vjernici pozvani.

Nakon prijepodnevnog programa i obilne duhovne hrane svi su se imali prilike družiti, razgovarati i izmjenjivati iskustva uz bogato spremljenu hranu, voće i sokove, za što su se pobrinule vrijedne sestre.

Popodnevni koncert duhovne glazbe, osobito židovskog melosa, isprepleten poezijom sestre Zorice i obogaćen duhovnim promišljanjima pastora šupera, ohrabrio je sve slušatelje, davši im podstrek za svakodnevni duhovni rast.

Desetini starijih vjernika iz Dalja ovaj sabor je donio radost, ohrabrenje i obilje blagoslova. Prisjetili su se starih vremena kad je crkva bila puna i kad se iz nje orila pjesma na slavu Bogu. Programom i zajedništvom koje nalaze u okviru velike adventističke obitelji bili su naročito oduševljeni prijatelji.

Igor Đurčik

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek