30.03.2009

Tečaj zdravog kuhanja

OSIJEK, HRVATSKA [AP] – U organizaciji sestrinske službe, na čelu sa sestrom Marijom Pintarić i svesrdnu pomoć sestre Stanke Jaklić, u nedjelju, 01. ožujka 2009. god. održan je tečaj zdravog kuhanja. Tečaj je počeo u 10 h, a završio u poslijepodnevnim satima, nakon  bogatog ručka. Na tečaju su se rabili “Bio Vita” sojini proizvodi gđe. Ljiljane Gojević, vlasnice tog obrta za proizvodnju i distribuciju zdrave hrane. Mnogima je to bio prvi susret sa tim zdravim i ukusnim proizvodima. Nakon degustacije, krenulo se na posao, ali i “razgovore ugodne”.

 

Nakon nekoliko sati, sve je bilo gotovo, a stol pun hrane. Bilo je tu svega: juhe, gulaša, ćevapa, zagrebačkih odrezaka itd. No, prije nego se krenulo sa objedovanjem, sestra Marija Pintarić je uputila nekoliko riječi svim prisutnima, te se zahvalila Bogu za jelo. Nakon ručka je uslijedila i prodaja gore spomenutih proizvoda.
Tečaju su uglavnom nazočile osobe koje redovito posjećuju tečajeve kuhanja koji se održavaju u prostorima naše crkve. Zanimljivo je kako su se mnoge od tih žena susrele s našom Crkvom i vegetarijanskom prehranom još davne 2000. god., kada je na Sajmu zdravlja, na osječkom Pampasu, sestrinska služba imala štand sa sojom, sojinim proizvodima i odgovarajućom literaturom. Kako su neke žene posvjedočile, u međuvremenu su i same postale vegetarijanke, tako da se uvijek rado odazivaju ovakvim tečajevima u našoj crkvi. Sestrinskoj službi želimo još puno uspješnih tečajeva, druženja i realizaciju ideja i planova.

[Maja Đidara]

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek