01.03.2009

Trostruka radost u Osijeku

OSIJEK, HRVATSKA [AP] – U subotu, 28. veljače 2009. god., u Osijeku je bilo tri puta radosnije nego obično, jer se proširila naša “crkvena” obitelj. Sestre Mira Cesar i Dragana Trbojević su dugi niz godina redovno dolazile u Kršćansku adventističku crkvu u Osijeku. Svojim vedrim duhom od samog početka pridonosile su izgradnji dobrog ozračja, tako da su već i prije samog čina krštenja postale dijelom osječke crkve. Iako su se već mnogi pitali kada će se njih dvije krstiti, Sveti Duh je znao najbolje. Na zadnjem krštenju prošle godine, pastor Filip Besim Zečević pozvao je na odluku one koji se još nisu krstili a to žele, te ih pozvao da ustanu.

 

Između nekolicine koji su ustali, ustale su i Mira i Dragana i to istovremeno! Kada su u subotu, prilikom krštenja pričale, obje kažu kako su osjetile kao da ih je nešto podiglo sa stolice. Osim što su se zajedno ustale i odlučile krstiti te krstile, veže ih još jedno zajedničko iskustvo. Naime, Mira se molila za sebe i Draganu, a Dragana za sebe i Miru, glede ove važne odluke. Međutim, za to su saznale tek kada su zatražile biblijsko krštenje! Želimo im i dalje pregršt iskustava i neka Božje vodstvo i potpora – međusobna, u crkvi i obitelji – obilježe i daljnje korake u njihovom novom životu!
Za vrijeme obreda pjevao je vokalni sastav Grace, te poveo crkvu u pjevanju i proslavljanju Boga, a nakon krštenja je uslijedila još jedna radost. Nakon što je Ivana Panić otpjevala pjesmu “Kraj tebe sam”, uslijedilo je posvećenje i molitva blagoslova nad malom Chiarom Stojaković. Te subote se, osim male Chiare, sestri Dragani Stojaković po prvi puta pridružio i suprug Miodrag. Nakon izmoljenog blagoslova i molitve pastora Zečevića, te prigodnih riječi dobrodošlice, sva su djeca dječje subotnje škole, na čelu s vođom Draženom Dombikom, čestitala Dragani i Miodragu, te Chiari zaželjeli dobrodošlicu u dječju subotnju školu i uručili simbolične poklone. Ovoj mladoj obitelji, a pogotovo maloj Chiari, želimo da raste, napreduje i da “milost Božja počiva” na njima.

[Maja i Mirta Đidara]

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek