10.06.2012

Obilježavanje Svjetskog dana nepušenja u Osijeku

Osječka adventistička crkva obilježila je i ove godine SVJETSKI DAN NEPUŠENJA (31. svibnja). U subotu 2. lipnja u 18,30 sati prof. Jasenka Jurašek Denin održala je vrlo zanimljivo predavanje pod naslovom Kako prestati s pušenjem te nam iz osobnog životnog iskustva dala niz korisnih i isprobanih savjeta kako se riješiti ove opasne ovisnosti.
Upravo činjenica kako je prije 11 godina uz Božju pomoć i sama prošla kroz ovo iskustvo odvikavanja dala je težinu i vjerodostojnost njezinim izjavama, a optimističan i pozitivan pristup problemu djelovao je motivirajuće na sve slušatelje. Iako je iznijela alarmantne podatke o broju umrlih od posljedica pušenja u Hrvatskoj i Europi, nije nas zamarala zastrašujućim liječničkim dijagnozama i slikama, već je težište stavila na sve dobrobiti i prednosti ( zdravstvene, tjelesne, estetske, financijske) koje stoje na raspolaganju svakome tko prestane pušiti. Motivacija je najvažnija i na njoj treba raditi. Svatko je različit i metode su različite, ali je najvažnije biti uporan i pokušavati sve do konačnog uspjeha. Pozvala nas je da svojim prijateljima, susjedima i rođacima koji su pušači pokušamo pomoći u borbi protiv ove ozbiljne ovisnosti. U tu svrhu podijelila je zainteresiranima primjerak Ugovora o nepušenju i Kalendar uspjeha, a jedan od nazočnih posjetitelja dobio je poklon knjigu I vi možete prestati pušiti.
Tako smo u Osijeku ovim predavanjem obilježili ovogodišnji Svjetski dan nepušenja dajući svoj skroman doprinos očuvanju zdravlja naših sugrađana. Želja nam je da i tijekom godine nastavimo borbu protiv ove suvremene pošasti organiziranjem poznatih tečajeva odvikavanja od pušenja, kao što smo to radili i do sada.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek