30.10.2013

JESENSKI SABOR U OSIJEKU

U subotu 5.listopada 2013. održan je u Osijeku jesenski sabor Osječko-baranjskog okruga. Sunčano i ugodno vrijeme privuklo je oko tristotinjak gostiju iz blizu i daleka koji su nakon dugo vremena potpuno ispunili ne samo veliku salu, već i staru galeriju osječke crkve.
Program slavljenja započeo je neformalno spletom pjesama vokalno-instrumentalnog sastava iz Vinkovačkih Banovaca stvarajući živo i poticajno ozračje svih nazočnih. Sabor pod lozinkom „Ujedinjeni za misiju“ svojim je bogatim glazbenim programom i duhovnim porukama gostiju donio svima obilje blagoslova i okrijepe. Bila je to prigoda za promidžbu naših obrazovnih ustanova i prezentaciju njihova rada od strane ravnateljice Srednje škole u Maruševcu Đurđice Garvanović- Porobija, te dekana Adventističkog teološkog visokog učilišta Igora Lorencina.
Uz uvodne riječi pastora Nevena Klačmera i misionsko razmišljanje predsjednika konferencije pastora Drage Mojzeša, glavnu temu iznio je predsjednik Unije pastor Zlatko Musija. Ujedinjeni za misiju, to znači prema Efežanima poslanici raditi na jedinstvu osjećaja, misli i postupaka, razvijajući kršćanske osobine poniznosti, krotkosti i podnošenja u ljubavi.
Nakon prijepodnevnog bogoslužja naročito živo bilo je u prostorijama crkvenog potkrovlja, gdje su domaćini svim posjetiteljima Sabora ponudili obilnu trpezu raznolikih vegeterijanskih specijaliteta i ukusnih delicija.
Poslijepodnevno bogoslužje nastavilo se u istom duhu, bogato porukama i sudjelovanjem brojnih izvođača, a posebna gošća bila je prava misionarka iz Južno-pacifičke divizije sestra Danijela Schubert, koja sa suprugom Branimirom i sinovima godinama živi i radi na tom području. Popodnevnu temu iznio je brat Drago Mojzeš pozivajući nas da u svijetu otuđenosti i samozadovoljstva shvatimo kako nitko do cilja ne može doći sam, već samo ujedinjenim trudom i radom. O strateškim prioritetima u Uniji govorio je pastor Musija, dajući naglasak na obnovu međusobnih odnosa, te službu u društvu kome živimo.
Mnogi su još dugo nakon završetka ostali družiti se, pokazujući kako nam je ova prelijepe saborska subota prebrzo prošla, svjedočeći o ljepoti zajedništvu izražene u riječima E.G. White :“ Ujedinjeni u misiji znači to, da se Krist u nama sretne s Kristom u našoj braći“.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek