24.10.2014

JESENSKI SABOR U OSIJEKU

IMG_6690

Jesenski sabor istočne Slavonije i Baranje, održan u Osijeku 27. rujna 2014, okupio je i ove godine veliki broj gostiju iz blizu i daleka.

Program je započeo zajedničkim pjesmama i slavljenjem cijele crkve predvođene sastavom mladih, a bogoslužje se odvijalo u jednom bloku, obogaćeno glazbenim izvedbama Pavla Škulca, gospođe Kaje, osječkog sastava Grace, sastava iz Draža, te posebnih gostiju-sastava Agape iz Zagreba.

Sve nazočne, kao domaćini sabora, pozdravili su pastor pripravnik Danijel Purda iz Osječko-baranjskog okruga i pastor mr.Tihomir Sabo iz Vukovarsko-vinkovačkog okruga. Svoje izvješće o radu, rezultatima i daljnjim planovima iznijeli su gosti iz Konferencije: brat Miroslav Vukmanić u ime Odjela za idavaštvo, Darko Kovačević ispred Odjela za komunikaciju, a dr. Igor Lorencin kao dekan ATVU-a u Maruševcu.

Glavnu saborsku poruku pod naslovom EVO ME, MENE POŠALJI prenio je predsjednik Jadranske unije pastor Zlatko Musija, bazirajući je na poznatom tekstu iz Izaija 6 kojim nas je pozvao da pred sobom imamo cilj vidjeti Boga , a ne ljude. To će nas učiniti spremnim da se poput Izaije odazovemo u službu svjedočenja.

Poslije bogoslužja u potkrovlju crkve svi su se nazočni mogli okrijepiti ukusnim i raznovrsnim vegetarijanskim specijalitetima, a ugodni razgovor i druženje nastavilo se sve do popodnevnog bogoslužja, odmah nakon zajedničkog ručka.

Poslije podne svoje je izvješće o radu Srednje škole u Maruševcu iznijela ravnateljica dr. Đurđica Garvanović Porobija, a zanimljivu temu pod naslovom Bez mene, molim uputio je brat Darko Kovačević aludirajući na potrebu da iskušenjima i grijehu znamo reći ne.

Posebnom saborskom ugođaju doprinio je dakako vokalni sastav Agape izvedbom nekoliko skladbi koje su ujedno bile najava za njihov samostalni koncert upriličen te večeri u našem gradu.

Zahvalni smo Bogu na prekrasnom sunčanom vremenu, blagoslovima međusobnih susreta i zajedničkog slavljenja, a ponajviše na snažnim i poticajnim duhovnim porukama koje su nam potrebite za predstojeće jesenske programe.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek