15.11.2014

Evangelizacija u Osijeku

IMG_6741

U Adventističkoj crkvi Osijek održan je od 3.-19. listopada 2014. zanimljiv niz predavanja pod naslovom Bog i čovjek u biblijskim parabolama. Govornik je bio jedan od najpoznatijih evanđelista podrijetlom s ovih prostora, umirovljeni pastor Lune Ranđelović iz Sacramenta (USA).

Njegov dolazak očekivali smo s nestrpljenjem već duže vrijeme, vjerujući kako će to zasigurno biti posebno blagoslovljeni trenuci, kako za nas vjernike tako i za prijatelje.
I nismo se prevarili. Svjedočili smo majstorskom prikazu i analizi petnaestak najljepših Isusovih prispodoba, koje sadrže suštinu Kristove nauke. Pastor Lune iznio ih je vrlo snažno, dojmljivo i produhovljeno, obraćajući se srcima slušatelja izravno, osobno, toplo, s puno takta i razložnosti. Uz njegovu pomoć oživjeli su pred našim očima likovi iz Isusovih parabola, a pažljivi slušatelji bivali spontano uvučeni u priču, s ciljem da razumiju i odgovore na izvornu Kristovu poruku i poziv.
Dva tjedna ove duhovne gozbe proletjela su za čas, darujući nam obilje Božjih blagoslova i radosti. Zahvalni smo Bogu i na iznimno lijepom i toplom vremenu za ovo doba godine, na velikom broju prijatelja koji su redovito dolazili i pažljivo upijali svaku izgovorenu riječ.
Svjesni smo da je to tek početak posla koji svi zajedno, kao crkva, moramo odraditi. Jedan dio toga učinit će naš pastor Staniša Margarić, koji je odmah idućeg tjedna nastavio s proučavanjem Biblije, kroz seminar Djela apostolska.
Od našeg gosta, pastora Luneta Ranđelovića i supruge Minje,(inače rođene Baranjke), rastali smo se s puno toplih riječi zahvalnosti za službu Riječi kojom su nas obogatili. Poželjeli smo im sretan put, obilje Božjih blagoslova, zdravlja i uspjeha, kako u životu tako i u evanđeoskom radu za Gospodina, uz iskrenu želju, da nas ne zaborave i ponovo budu naši dragi gosti kada se za to ukaže prilika.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek