28.03.2015

KRŠTENJE U OSIJEKU

IMG_6948

Posljednja subota u veljači ove godine, 28.02.2015, bila je za Crkvu Osijek posebna radost. Tog su prijepodneva četiri osobe učinile zavjet s Gospodom i svojim krštenjem dale javno priznanje svoje vjere.
Jakov, najstariji od njih, upoznao je Istinu prije 12-tak godina, no tek ga je susret sa sestrom Draganom na terapiji u Bizovačkim toplicama potakao da prihvati poziv i preda život Kristu. Ljubica, Leo i Patrik prišli su zajednici Božjeg naroda zahvaljujući svojim najbližima. Ljubičin suprug nedavno je u Puli učinio zavjet s Gospodom, a po njihovom preseljenju u Dardu, nakon proučenih tema i ona je donijela istu odluku. Slična situacija zbila se i u domu Šimić. Prošle godine krštena je sestra Suzana, nakon čega su njezin suprug Leo i sin Patrik također prigrlili Istinu i predali svoje živote Kristu. Svakako se ne smije zanemariti doprinos, koji je izvršila evangelizacija pastora Luneta Ranđelovića, čiji su bili redovni posjetitelji .
Tematski uvod u sam čin obreda krštenja bila je propovijed pastora Staniše Margarića koja je govorila o vrijednosti žarke posredničke molitve potrebite i samom Kristu u Getsemaniji (Matej 26, 36-39). Kompletno bogoslužje uljepšao je bogati prigodni program. Prije krštenja nastupili su kantautor Pavle Škulac s pjesmom Kriv sam te Ruben Zečević na gitari,a kao recitatori Ivan Kovačević i Damir Šuper. Poslije samog obreda poslušali smo zbornu pjesmu Ti moja zaštito, solo pjesme Timona Zečevića i Kate Cvijetović te pjesmu ženskog sastava Bio je sam.
Nakon ovog radosnog prijepodneva i čestitanja novokrštenima, slijedio je zajednički ručak gdje smo uz ukusne delicije i ugodni razgovor nastavili uživati subotnje blagoslove.

Gordana Balašević

Foto album

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek