12.01.2016

KRŠTENJE U OSIJEKU

IMG_0284

Subota,19. prosinca 2015. bila je za Crkvu Osijek posebna radost. Tog prijepodneva obavljen je svečani čin krštenja, a kao poseban gost stigao je iz Zagreba tajnik naše Konferencije, pastor Neven Klačmer.


Prepuna crkvena sala, osim domaćina, primila je veliki broj vjernika iz Baranje koji su došli sudjelovati i uveličati ovo, po mnogo čemu osobito bogoslužje.
Naime, troje krštenika, Nena, Josip i Đorđe, žitelji su Kneževa, a njihova odluka za krštenje plod je ovogodišnjeg rada s literaturom osječko-baranjskih vjernika.
Iz Osijeka im se pridružila tročlana obitelj, supružnici Dejan i Marija te Dejanova sestra Nikolina, o čijem smo obraćenju već ranije imali prilike čuti. Dejan Meznarić poznati je osječki košarkaš, koji se javno odrekao svoje karijere i hrabro krenuo za Kristom, u čemu su ga u stopu slijedile supruga i sestra. Također, njihovim dolaskom Dječja subotnja škola postala je bogatija za dvije prekrasne djevojčice, Evu i Neru.
Prije krštenja izveden je kratki prigodni program u kome su nastupili kantautor Pavle Škulac i osječki mješoviti sastav s znakovitom pjesmom Obećanje.
Pastor Klačmer u svojoj propovijedi govorio je o poznatom događaju Petrovog iskoraka iz čamca i hoda po vodi ( Matej,14). Uputio je poziv krštenicima, ali i svim nazočnima, da usprkos životnih valova i oluja, nastave neprekidno gledati na Krista.
Nakon ovog svečanog bogoslužja i čestitanja novokrštenima, slijedio je zajednički ručak, a iza njega popodnevno bogoslužje zahvalnosti. Uz kraći program, svoju zahvalnost i dirljivo iskustvo obraćenja iznijela je tek krštena sestra Nikolina, a propovijed pastora Klačmera mogla bi se sažeti u pitanje upućeno svakome od nas: Što sam spreman učiniti za Boga, koji je za mene učinio sve.
Svojim sadržajem ova nas je subota zaista ohrabrila i obogatila.

Više slika pogledajte u fotoalbumu.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek