02.07.2016

POSJET JULIJANE I MIROSLAVA LORENCIN OSJEČKOJ CRKVI

IMG_0644

Osječka crkva rado prima goste, ali ima onih čiji nas posjet posebno obraduje, jer zauzimaju osobito mjesto u našim srcima i našim sjećanjima. Tako je bilo u subotu, 18. lipnja 2016. kada su nas posjetili pastor Miroslav Lorencin sa suprugom Julijanom, osobe s kojima nas povezuje ne samo 11 godina pastoralne službe, već i 11 godina prisnog zajedništva i prijateljevanja.

IMG_0636

Bio je to susret nabijen emocijama i lijepim uspomenama kada smo zajedno oživjeli „stara, dobra vremena“, naročito one poslijeratne godine. Uz pomoć sestre Julijane, koja je pripremila svojevrstan video vremeplov, prisjetili smo se mnogih detalja i događanja tijekom njihovog boravka u Osijeku: uređenja crkvene dvorane, naših izleta, putovanja, veselica, seminara, rada u malim skupinama i ostalih aktivnosti.

Brat Miroslav, kao iskusni misionar, na samom početku svog izlaganja, upoznao nas je s njihovim radom u Novoj Gradišci gdje trenutno službuju. Kroz svoju slikovitu i dojmljivu

propovijed uputio nam je isti poziv koji je David uputio svome sinu Salomon „ Ti, budi čovjek!“
( 1.Kraljevima 2;2), poručujući kako naš život predstavlja jedino pravo svjedočanstvo svijetu. Poslijepodne je slijedila nezaboravna priča o pripitomljenom vuku, s kojom nas je podsjetio na istinu kako u svima nama žive dvije prirode, zbog čega ne smijemo suditi druge, jer smo samo ljudi, koji nikada ne vide dovoljno dobro.
Po svršetku bogoslužja, a prema izričitoj želji naših gostiju, uputili smo se na dravsko šetalište, kako bismo kao nekad, uz zvuke gitare zapjevali dobro nam znane pjesme. Subotu smo ispratili s doslovnim zalaskom sunca na obali Drave, iza čega smo se rastali od naših dragih gostiju i njihovim posjetom dodali još jednu stranicu više u spomenar osječke crkve.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek