13.01.2018

SUBOTA ZAHVALNOSTI U OSJEČKOJ CRKVI

IMG_1047

U subotu prije podne, 23. prosinca 2017. u Osječkoj crkvi održano je bogoslužje zahvalnosti s posebnim programom i posebnim gostom. Tom prigodom, došao nam je iz Maruševca, pastor Bobo Marčeta, voditelj Odjela za djecu i mlade Jadranske unije konferencija u pratnji supruge Slavice i sinova.

Sestru Slavicu smo zamolili, ispred Odjeljenja subotnje škole, da u petak navečer održi sastanak s roditeljima i dječjim učiteljima za boljitak rada Dječjeg odjeljenja. Svima koji su se odazvali, pružila je niz praktičnih i svrsishodnih savjeta iz svog bogatog iskustva u radu s djecom, te kao suradnica svom suprugu u mnogobrojnim projektima Odjela za djecu i mlade Jadranske unije.

Program zahvalnosti u subotu prijepodne, bilo je vrijeme u kojem su mnogi uzeli učešća kako bi proslavili Boga kroz glazbu i recitacije te mu zahvalili za primljene blagoslove u protekloj godini. U bogatom programu čuli smo glazbene izvedbe na harmonici (Kristina Greganić), glasoviru ( Dino Kovačević) i flauti ( Filip Drezgić), solo pjesme prijateljice Kaje Cvijetović, te ženski i mješoviti sastav pod vodstvom sestre Gabrielle Šuper. Svoju zahvalnost kroz poeziju izrazili su Zorica Panić, Ivica Kovačević i Šerli Mikulčić-Prakatur, a djeci osječke crkve podijeljeni su prigodni pokloni.

IMG_1045Nakon uživanja u prekrasnom duhovnom programu, naš gost, pastor Marčeta uveo nas je u razmišljanje o jednom fenomenu koji je prisutan i u teologiju i u stvarnosti, a to je sjećanje. Sam Bog od početka ljudske povijesti poziva Izraelce da se sjećaju: Njega kao Stvoritelja, subote kao dana od odmora i toga da su bili robovi u zemlji Egipatskoj. I nas danas, kao nekad Izraelce, Bog poziva da ne zaboravimo udovice, siromahe i strance, tu najranjiviju skupinu ljudi, što ustvari predstavlja misijski izazov i svojevrstan test za sve nas. O Kristovom dolasku, bit ćemo ocijenjeni prema načelu: »Kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!» Prepun stol s namirnicama i hranom za siromašne, koje su vjernici te subote nesebično donijeli i stavili ispred katedre, bio je slikoviti dokaz kako to izgleda u praksi te koji su blagoslovi kriju u sjećanju na potrebe naših bližnjih.

U ovoj pravoj predbožićnoj suboti, osjetili smo ozračje Neba te kroz glazbu i riječ primili snagu da uz Božju pomoć krenemo dalje u Novu 2018. godinu.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek