07.12.2018

POSJET BOBE MARČETE OSJEČKOJ CRKVI

Bobo

U subotu 10. studenog 2018. osječku crkvu posjetio je pastor Bobo Marčeta, sadašnji predsjednik Hrvatske konferencije. Sa još nekolicinom kolega iz Zagreba rasporedili su se po osječko-baranjskom okrugu, a u nedjelju u mjesnoj crkvi Osijek održali zajednički sastanak za sve vođe i službenike okružnih crkava.
Pastora Marčetu pamtimo oduvijek kao temperamentnog govornika, koji direktno i iskreno progovara o suštinskim problemima i potrebama. Tako je ove subote, govorio o tome kako treba skrbiti o svakom djetetu, mladiću, djevojci, svakom pojedincu koji je ikada bio u kontaktu s crkvom. Moramo imati na umu da smo svi jedno u Kristu s različitim darovima, kojima trebamo služiti i nositi bremena jedan drugoga. Stoga je đakonska služba vrlo bitna u ova teška vremena, jer kroz nju se očituje naša ljubav prema bližnjima.

Poslijepodne, brat Mario Šijan predstavio je djelatnost i predstojeće projekte izdavačke kuće Znaci vremena, a pastor Marčeta upoznao nas je s Adrinim projektom MIA KENIJA i uputio poziv da se uključimo i svojim prilozima pomognemo napuštenoj djeci ove siromašne afričke zemlje.

To popodne poslušali smo i temu o crkvi kao utočištu, koju nam je vrlo upečatljivo iznio pastor Anton Matej Lukšić, koristeći poznatu parabolu o milostivom Samaritancu. Bacajući na nju novo svijetlo, dao nam je za razmisliti u kojoj se ulozi nalazi svatko od nas: ranjeni čovjek, razbojnik, svećenik, levit ili pak Samaritanac. Pravo pitanje koje si trebamo postaviti ne glasi:” Tko je moj bližnji?” već ”Kome sam ja spreman biti bližnji ?“.
Zahvaljujemo svim gostima iz Konferencije koji su nas te subote duhovno obogatili iznesenim porukama iz Božje riječi.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek