21.12.2019

Evangelizacija u Osijeku

IMG_1644

U Kršćanskoj adventističkoj crkvi Osijek održana je, po završetku ciklusa ’40 dana molitve’ i ‘Molitvenog tjedna za 2019.’ zanimljiva jesenja evangelizacija, koju smo doživjeli kao svojevrsni nastavak i oglednu aktivnosti naše misionske uključenosti. U dva bloka (petkom, subotom i nedjeljom od 15-24. studenog), naš gost iz Zagreba, pastor Neven Klačmer, obradio je kroz 6 predavanja suvremenu temu pod naslovom Koraci izlaska iz kriza, ali iz biblijske perspektive.

U prvom predavanju predstavio je Bibliju kao jedinstveni priručnik za krizne situacije, potom je govorio o Bogu kao jedinoj osobi koja nam može pomoći u krizi, o inteligentnim odlukama koje trebamo donijeti kad u krizu upadnemo, te o molitvi kao jedinoj pravoj komunikaciji za pronalaženje izlaza. U zaključnici, analizirajući suvremena svjetska zbivanja u svjetlosti Isusovih riječi iz Mateja 24 glave, ukazao je na dolazak Isusa Krista kao rješenje i izlaz iz svih kriza, problema i nevolja s kojima se danas suočavamo. Svoj doprinos evangelizaciji dala je i voditeljica Zorica Panić, koja nas je svake večeri svojim recitatorskim nadahnućem uvela u tematska razmišljanja, kao i instrumentalni sastav Eben-ezer.

S obzirom na zanimljivost i kvalitetu predavanja nismo zadovoljni posjećenošću, no bilo je i onih posjetitelja koji su redovno dolazili i pažljivo slušali. Na kraju svakog bloka predavanja u holu crkve priređena je mala zakuska, ponuđene su naše knjige na posudbi ili prodaju, a pastor-domaćin Staniša Margarić pozvao je sve zainteresirane na proučavanja Biblije kroz seminar Evanđelja po Marku, svake srijede, u maloj interaktivnoj skupini u crkvenom prostoru.

Vjerujemo kako će to biti blagoslovljena nadogradnja ove jesenje evangelizacije, koja će bez obzira na okolnosti, u svoje vrijeme donijeti roda.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek