14.12.2020

POSJETI OSJEČKOJ CRKVI U STUDENOM

IMG_2009

Dva su, dobro nam znana  gosta, u studenome ove godine posjetila osječku crkvu.

Prvi je u subotu 07.11.2020. stigao umirovljeni pastor Tihomir Sabo iz Vukovara, koji je veći dio svog djetinjstva proveo u ovoj Crkvi. U misionskom stihu iznio je iskustvo obraćenja časne sestre Franke iz Vinkovaca, koja je korak po korak vođena Svetim Duhom, u kontaktu s našim vjernicima i s njim kao pastorom, prihvatila cjelokupnu biblijsku istinu, krstila se i u toj vjeri i nadi smo je nedavno ispratili na privremeni počinak.

Propovijed se temeljila na poznatom tekstu iz Marka 11;28,29 „ Hodite k meni svi koji ste umorni…uzmite jaram moj…naučite se od mene…“ a govornik ju je povezao s našom trajnom potrebom za Spasiteljem od koga trebamo stalno učiti, oponašati ga i slijediti.

Sljedeće subote, 14.studenog 2020. imali smo prednost u našoj sredini ugostiti bračni par Lorencin, s kojim nas vežu drage uspomene iz vremena njihovog službovanja u Osijeku. Iako u mirovini, prihvatili su rad u Slavonskom Brodu i sa svojim bogatim životnim iskustvom svjedoče kamo god idu. Te je subote sestra Julijana iznijela svoje zanimljivo iskustvo obraćenja rumunjske konzulice, s kojom se sprijateljila zahvaljujući svojem materinjem rumunjskom jeziku, a sve je započelo tijekom službenog prijama u Zagrebu , a kasnije rezultiralo njenim krštenjem.

Propovijed brata Miroslava nosila je naslov Nepotopivi  brod, a nije se odnosila na Titanic, to ponosno remek-djelo svog vremena, već na  malu brodicu u kojoj je bio Isus s učenicima usred oluje. U ovim nemirnim vremenima posljetka, poručio je naš gost, mi jedino možemo biti sigurni ako u poniznosti srca pozovemo Isusa u brod našeg života.

                                                                         Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek