24.03.2023

Seminar o upraviteljskoj službi u Osijeku

IMG_2154

U subotu 18. veljače 2023. u Osijeku je održan cjelodnevni Seminar o upravljačkoj službi pod naslovom STAVITE BOGA NA PRVO MJESTO, za sve mjesne crkve istočne
Slavonije i Baranje.

Seminar je vodila gošća iz Velike Britanije, sestra Maureen Rock, voditeljica Odjela upraviteljske službe pri Trans-europskoj diviziji. U pratnji iz Zagreba došli su, kao prevoditelj brat Marinko Markek, voditelj Odjela upraviteljske službe Jadranske unije te sestra Svjetlana Veble, izvršna tajnica Unije.

Sestra Maureen, kroz interaktivno predavanje i radionice, na zanimljiv nas je način poučila o tome što ustvari treba biti upraviteljska služba. Po biblijskom idealu ona predstavlja stil života, koji je mnogo više od davanja desetine i prinosa, jer nas dovodi u partnerski odnos s Bogom. To partnerstvo postaje sredstvo za objavljivanje evanđelja, pomoć potrebitima, a nas same, kao dobre upravitelje, duhovno mijenja i razvija. Upraviteljska služba predstavlja ne samo naš odnos prema novcu, već i prema vremenu, prostoru, obitelji, našem tijelu, talentima, svjedočenju o istini koju posjedujemo.

U radionicama smo po grupama razradili biblijske primjere dobrih upravitelja, poput Zaheja, Tabite, Barnabe, dobrog Samaritanca, udovice iz Sarepte i crkve u Filipima te donijeli zaključke kako ih primijeniti u našim mjesnim crkvama.
Ova simpatična i temperamentna gošća pozvala nas je da stavimo Boga na prvo mjesto u našem životu i tako Bogu dozvolimo da nas učini vjernim i zahvalnim upraviteljima prekokojih će moći dosegnuti svijet.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek