31.05.2023

Obilježavanje svjetskog dana zdravlja u Osijeku

Screenshot_20230416-122212_Facebook

Kršćanska adventistička crkva Osijek uzela je i ove godine udjela u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja u subotu 15. travnja 2023. „Osijek-zdravi grad“, bio je naziv manifestacije u sklopu čega je održan je Sajam zdravlja, čiji je pokrovitelj bio Grad Osijek.

U samom središtu, upriličen je bogati zdravstveno-edukativni program na kojem su se predstavile brojne udruge i ustanove s područja zdravstvene, socijalno humanitarne te odgojno-sportske skrbi. Jedna od 38 udruga bila je i naša udruga Dar života, koja je na svom štandu posjetiteljima nudila degustaciju zdravih obroka i namirnica , ovog puta u pripremi doručaka i užina.
Osim toga, našim je sugrađanima podijeljen veliki broj časopisa, traktata i knjiga zdravstvene i duhovne tematike , a svim zainteresiranim uručene pozivnice za predstojeću kuharsku radionicu te predavanja profesora Tomislava Terzina u lipnju ove godine.
Štand je privukao veliki broj posjetitelja, uspostavljeni su dragocjeni kontakti, ostvareni dogovori o daljnjoj suradnji s Maticom umirovljenika, Udrugom Ma-me, te predstavnicom Policije. Stoga vjerujemo kako će se mnogi od naših sugrađana rado odazvati na planirana događanja koja su pred nama.
Drago nam je što kao Crkva sve više prevladavamo barijere anonimnosti te smo u gradu prepoznati kao pobornici zdravlja i zdrave prehrane, čiji se aktivnosti prate i podržavaju. Zahvalni smo sestri Ljilji Karanović, kao tajnici udruge, te njenim suradnicima sestri Zorici, Marini i bratu Sretenu što su te subote zamijenili crkveni prostor sajamskim štandom i te tako konkretno i ciljano ponudili našim sugrađanima, ne samo zdravu tjelesnu hranu, već i onu duhovnu, kruh života, riječi Isusa Krista.

Gordana Balašević

Nastanak religija

Informacije

Osijek - Zagrebačka 19

Subota 10:00 - Bogoslužje

Draž - Dunavska 99

Subota 10:00 - Bogoslužje

Beli Manastir - Svetog Martina 9

Subota 10:00 - Bogoslužje

Borovo - Radnička 23

Subota 10:00 - Bogoslužje

Dalj - Planinska 22

Subota 09:30 - Bogoslužje

Belišće - Matije Gupca 3

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovci - Zagrebačka 11

Subota 9:30 - Bogoslužje

Cerna - Tomislavova 27

Subota 10:00 - Bogoslužje

Đeletovci - Bana Jelačića 60

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vinkovački Banovci - Maršala Tita 54

Subota 10:00 - Bogoslužje

Vukovar - 204 Vukovarka brigade 22

Subota 10:00 - Bogoslužje

Kršćanska adventistička crkva - Okrug Osijek